onsdag 20 januari 2010

Förmiddagsstickning

Igår förmiddag var det stickcafédags, och det blev en mysig liten träff i källaren på Espresso house. Jag stickade på min kofta, Coraline, som nu är i inne i en lång slätstickningsfas och därför passar bra för socialstickning. Jag har övervunnit den inledande provisional cast-on, som jag hade vissa farhågor inför (se här). På svenska kanske det kan heta uppläggning av levande maskor? Hur som helst resulterade den lite krångliga inledningen i en fåll:

DSCN2423

En fin liten detalj, precis en sådan som Ysoldas mönster är fyllda av. På stickcaféet fick jag också kika i en fascinerande bok om svampfärgning, som visade alla vackra, oväntade nyanser som man kan få med hjälp av svampar. Och jag blev inspirerad av andras sjalar, och vårt prat om sjalar, så senare på dagen stickade jag vidare på min estniska sjal. Madlis sjal heter den, hämtad ur Knitted lace of Estonia, och min inledning ser nu ut så här:

DSCN2412

3 kommentarer:

 1. JA, visst var det trevligt igår!
  Så fin din sjalbörjan är, superfina nupps :) Jag måste träna mer på såna... Ny sjal, kanske?

  SvaraRadera
 2. Ännu en snygg sjal på gång..
  Coralin ser ut att bli fin. Jag har tänkt sticka den också, men inte funnit rätt garn ännu. Ska bli spännande och se hur den blir i Debbie Bliss Baby Cashmerino.

  SvaraRadera
 3. Hej får man inte missa hur det fina sjalen kommer att växa och hur snygg blir den när den är klar.
  Jag skickar dig en utmärkelse som finns att hämta på min sida förr att jag tycker om din blogg och dina stickningar Camilla :)

  SvaraRadera