onsdag 23 juni 2010

Utflykt med garnutdelning

DSCN3381

Igår var det dags för en utflyktsdag med delvis garnrelaterat syfte. På bilden syns några kvarvarande intryck: ett garngäng och ett mönster från utställningen Mönsterkraft på Dunkers kulturhus i Helsingborg. 10-gruppen var en ny bekantskap för mig, även om jag snabbt insåg att jag har sett deras design lite varstans. När jag googlade runt lite hittade jag ett Ikeatyg som jag tror mig ha haft på mitt tonårsrum (randigt med stora, gula bananer) - designat av 10-gruppen. Fin utställning, åk dit och titta!

Förstås hade vi också planerat in ett besök i den ganska nyöppnade garnaffären Tant Thea:

DSCN3373

Flera rundor och mycket klappande blev det för mig och mitt resesällskap innan vi var nöjda. Bara rött garn fick jag med mig hem denna gång, Heaven's hand och Malabrigo sock. Oj, och så har visst en blågrön, underbar härva från Nyansera råkat hamna i min ägo och på bilden ovan. Den ska nog användas för att sticka Nyansera's senaste sjaldesign, som jag väntar tålmodigt på, bild finns här på Ravelry.

3 kommentarer:

  1. Tack för den trevliga dagen! Ser att favoritfåglarna fick komma med på bild också :)

    SvaraRadera
  2. Härlig utflykt ni gjort.Tant Thea verkar vara en välsorterad garnaffär. Fint garn du köpt. Jag väntar också på att Jennys nya sjal mönster ska komma....

    SvaraRadera
  3. Tack för tips! Nu vet jag vad ska göra i Helsingborg en fredag i juli.

    SvaraRadera