onsdag 27 mars 2013

En skål med bläckfiskar

DSC_1661_2

Jag har provat på lite handkviltning, vilket var riktigt kul! Ett litet projekt är väl bra att börja med, så jag valde att göra ännu en av dessa tygskålar.

DSC_1668_2

Jag har övat mycket sömnad på tygbitar från second-hand, men det här är nog det första som är gjort enbart i sådant material. Det finns mycket snyggt återbruk att kolla in på nätet, men hemma ser det gärna ut som just en samling ihoppysslat skräp... Det är helt enkelt en konst att matcha ihop udda saker på ett snyggt sätt, eller så har man lite tur med vad man råkar få med sig hem.

Det här började med en liten tygbit med något som jag tycker ser ut som bläckfiskar och som visade sig ha en etikett från Gudrun Sjödén. Tulpaner, kanske? Jag gillade retrofärgerna men tvekade lite innan köpet, eftersom jag inte visste vad jag skulle ha det till. Ihop med fyndade linneservetter, en randig tygstuv och secondhand-shoppade broderigarner fick bläckfiskarna en väl synlig hedersplats, och alla kattleksaker som skräpar i lägenheten har fått en utsedd förvaringsplats.

DSC_1670_2

1 kommentar:

  1. Den blev riktigt fin, jättefint ihop"fixat". Katterna gillar den säkert.

    Glad Påsk!

    SvaraRadera