torsdag 14 juli 2011

Min arbetsgivare är taliban

Som kvinna känner jag oftast på jobbet att det är så mycket som försämrar kvaliteten på mitt arbete jämfört med det som männen gör: mitt mindervärdiga intellekt, bröst som är i vägen och andra kvinnliga defekter. Därför är det så bra att min arbetsgivare nu har beslutat att bara värdera mitt arbete i förhållande till andra kvinnors, läs mer om det här. Jag hoppas bara att det inte påverkar mina manliga sjuksköterskekollegors löner - de kan ju faktiskt vara familjeförsörjare! Själv okynnesarbetar jag ju bara, istället för att vara snäll hemmafru.

Mina små, kvinnliga talanger kan ändå komma till användning ibland även i arbetet. Till exempel upptäcker jag ibland små fel som de upptagna doktorerna gör, såsom felplacerade decimaler som kan leda till en dödlig dos av aktuellt läkemedel, och kanske ibland helt uteblivna läkemedelsordinationer som också kan ha allvarliga konsekvenser. Nog kan herr doktorn behöva en kvinnlig hjälpreda som ser till sådant i det tysta.

Det är också en tydlig fingervisning från min kära arbetsgivare att jag också gör korrekta prioriteringar för mina manliga respektive kvinnliga patienter. Det måste ju innebära större samhällsförluster när en man blir sjuk, och det är därför viktigt att de tillfrisknar fort. Vi kvinnor är dessutom av naturen så mycket bättre på omhändertagande av såväl andra som oss själva, medan mannen så väl behöver en omvårdande kvinna vid sin sida.

Nåväl, inte ska väl jag dela med mig för mycket av de anspråkslösa tankar som min kvinnohjärna trots ständiga hormonsvängningar kan uppbringa. Bäst att jag återgår till att stryka mannens skjortor eller annan lämplig sysselsättning!

4 kommentarer:

 1. Oj,oj,oj!
  Den där artikeln borde du publicera!
  Det stämmer nog in på många arbetsplatser...tyvärr!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 2. De är helt otroligt att det får lov att går till som det gör.

  SvaraRadera
 3. Jag måste säga att jag satte kaffet i vrångstrupen i morse! Hur tänker man egentligen?!? Kändes som att "Å, alla andra arbetsgivare ger ju också kvinnor låga löner, varför ska vi behöva försvara att vi gör det då". Suck!

  SvaraRadera
 4. Og jeg som tænker på at arbejde her i Skåne istedet for at pendle til København hver dag? Hvad tænker jeg på? Eller tænker jeg overhoved? Det er det samme i Danmark, men de siger det bare ikke højt, så ...............
  Da jeg arbejde på Grønland, var der læger fra bemnandingskompanier og de tjente "kun" 100.000,-dk. kr. mere end mig om måneden og "truest me" det er de ikke værd - jeg ved hvem der udføre "benarbejdet" og det er ikke lægerne, men OS sygeplejerskerne! Hvorfor kan kvinder ikke stå sammen og få gjort noget ved det?
  Jane fra Landskrona

  SvaraRadera