måndag 12 april 2010

Kitchener stitch - vän eller fiende?

DSCN2872

Jag har försökt mig på Kitchener stitchen mössa förut, men trots flera försök gick det inget vidare. Jag gav upp och nöjde mig med det halvkonstiga resultatet.

Nu behöver jag bemästra Kitchener för att avsluta min Coraline-kofta och mitt gröna estniska sjalmonster. Så, tjuren vid hornen, med hjälp av två sticktidningar och en stickbok. Och, nu tror jag att jag har tagit mig förbi den långa raden av nybörjarfel. Först, inte så snyggt:

DSCN2875

Sedan, efter lite åtdragning, snyggare:

DSCN2876

Men, det blir förstås inte lika lätt med trådtunt sjalgarn och utan den kontrasterande färgen. Jag får nog börja med Coraline, där garnet är lite mer att ta i. Tråkigt är det också, outhärdligt tråkigt efter sådär 5 maskor, men jag tror att det ger snyggare resultat än någon annan metod, så jag får väl stå ut. Måste ju dessutom få praktisera min nyvunna färdighet.

3 kommentarer:

 1. Detta betyder alltså att coraline börjar vara färdig! Måste få beundra henne snart :)

  SvaraRadera
 2. Övning ger färdighet som det heter :-)
  Jag följer alltid denna beskrivning när jag gör kitchener stitch http://www.knitty.com/ISSUEsummer04/FEATtheresasum04.html, tycker den är super!!

  SvaraRadera
 3. Det ser jättefunt ut. Jag tycker det är jättesvårt och brukar alltid sätta på den här filmen från youtube när jag ska sy de här stygnen: http://www.youtube.com/watch?v=I7jIzwO5Nv4
  Tycker den är helt suverän.

  SvaraRadera