måndag 30 november 2009

En Cotton Reel Mitten utan tumme

DSCN1962
DSCN1961

Nu har min första tvåfärgsvante börjat likna en vante, en fingerlös sådan. Och det börjar bli riktigt roligt att sticka med två färger, trots ojämnt resultat. Vissa av "hjulen" är deformerade till oigenkännlighet, ett fåtal är riktigt snygga, och de flesta är mittemellan. Det ska bli kul att se hur nästa vante artar sig, ifall det märks att det är nummer två. Början och slutet har också innehållit lite nya moment, trots att de är enfärgade, så även där finns utrymme för förbättring. Sedan väntar examensprov i form av ett par gotländska vantar, och inget fusk med fingerlösa versioner längre.

För övrigt har jag gott om inspiration och idéer just nu, men inte så mycket tid att förverkliga dem. Jag vill fortsätta med tvåfärgsstickning, med estniska spetsprojekt, lära mig virka bättre, göra fler vantar, sticka strumpor, provsticka några fina småmönster jag har hittat, bland annat ett jag vill försöka omvandla till en mössa, och så påbörja min första kofta, eftersom jag har fått generösa bidrag till denna i födelsedagspresent. Samtidigt panikstickas de sista julklapparna. Jag har också andra projekt i livet än stickning, nämnde jag det?

Den närmsta tiden borde väl ägnas åt julklappsstickning och kanske införskaffning av koftgarn, men jag misstänker att en hel del småprojekt också smyger sig in. Här några av inspirationskällorna; en bok som jag fick av pojkvännen i födelsedagspresent, fina garner från Nyansera och Chili Gredelin samt en bild av gotländska vantmönster:

DSCN1950
DSCN1954

1 kommentar:

  1. Vill passa på att tipsa dig och dina kreativa besökare som vill lära sig tvåändsstickning om:

    Kurs i Tvåändsstickning

    Bogesundsslottsvandrarhem i Waxholm 22-23 maj

    Vi lär dig grunderna och att sticka olika slags mönster
    med hjälp av grundmaskorna.

    Kursen omfattar
    Uppläggning
    Räta, Aviga
    Läsa mönster
    Sticka fläta
    Krokvarv
    Krus
    Ökningar, Minskningar
    Djupmaska

    20 platser, först till kvarn gäller!

    För mer information besök
    www.stickkurs.se
    info@stickkurs.se

    Hjärtligt välkommen önskar
    Marie-Louise Ullman
    &
    Agneta Byers

    SvaraRadera