söndag 18 april 2010

Söndag

Stickningen får ofta följa med på söndagspromenaden, och om vädret tillåter blir det en stunds utomhusstickning. Idag blev det ännu trevligare med oväntat sällskap av stadens garndrömmerska.

DSCN2909

Det här är början på en ny sjal, förstås. När sambon frågar vad jag stickar på och jag svarar med en menande blick så vet han, aha, en sjal. Igen. Jag använder garn från Nyanseras sockgarnklubb och följer mönstret till Ishbel. Tanken har först varit att göra en slätstickad sjal med Aeolian-avslutning, en variant som jag har sett på Ravelry (den här är min favorit). Men sedan har jag kommit på andra tankar, kanske något improviserat, enkelt? Jag borde dock avhålla mig från alltför mycket egen improvisation, eftersom jag inte har tålamod att göra om tills det blir snyggt.

För övrigt ligger min Coraline och blockas här bredvid. Jag försöker motarbeta impulsen att titta efter om den möjligen har dragit ihop sig lite under minuten som har gått sedan jag sist kontrollerade den. Den får gärna göra det nämligen, den växte oväntat mycket av blockningen. Blir det en kofta eller en säck med ärmar?

2 kommentarer:

  1. Det där med menande blickar och sjalar känner jag så väl igen :)
    Och det var så kul att se "nån som sitter och stickar" och det visade sig vara du :)

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, ha... En Ishbel i blått! Titta på min blogg ;)

    SvaraRadera