fredag 31 december 2010

2010

För första gången har jag blivit sugen på att sammanfatta stickåret som gått, så här kommer därför några höjdpunkter från året, och så några mindre lyckade projekt:

Årets första: Snapdragon-vantar som används flitigt, ytterligare ett par planeras.

Årets sista: föga förvånande också vantar, Meida’s mittens av Nancy Bush

DSCN5206

Årets nästan: Av 10 sjalar 2010 uppnåddes sju, två till sitter på stickorna.

DSCN3033

Eftersom jag snittade en sjal i månaden när jag antog utmaningen trodde jag inte att det skulle bli svårt, men sjalfebern har läkt ut och nu är det vantfebern som råder! Kanske borde jag gottgöra genom att sticka 11 sjalar 2011, men jag hoppar istället på vantutmaningen 11 vantar, så får vi se vart 2011 leder - mot någon helt ny stickbesatthet kanske? Om ett år kanske jag förbereder mig för 12 par sockor 2012?!

Årets stoltaste: koftan!!

DSCN2931

Utan tvekan min Coraline. Kofta nummer två ligger påbörjad längst in bland de mest skamsna ufo:n, men nu börjar jag bli sugen på kofta nummer tre. Snart kommer ju Ysoldas koftbok!

Årets roligaste: Fingervantarna Eve eller Star leaves-sjalen

DSCN4632
DSCN4425

Årets finaste: Eve eller Star leaves – om den blockas om

Årets färg: spontant lila och rött. För skojs skull räknade jag färgerna i mina stickningar och kom fram till att lila och grönt delar förstaplatsen? Grönt??? Jag gillar grönt men anade inte att jag stickat så mycket grönt i år. Förutom svart har jag dock täckt in färgskalan ganska bra.

DSCN2498

Årets envisaste: Rose red som stickats om, sammanlagt två hela och två halva gånger. Men nu blev det äntligen rätt!

DSCN5094

Årets nya: broderi är på uppåtgående, och broderikurs och broderiseminarium på Kulturen var årets roligaste händelser. Och så har jag lärt mig tvåfärgsstickning som jag nu inte kan vara utan.

hur man gör knutar
DSCN3625

Årets långsammaste: Lilac leaf sjal…. Kanske färdig till 2012?

DSCN3536

Årets garn: många och mycket av allt… Av dem som jag provat första gången i år är Yllet en stor favorit.

Planer och önskningar inför 2011
: jag skulle gärna prova toe-up socks, och det lär bli fler sjalar, mer tvåfärgsstickat, mer virkning, mer broderi, och en kofta till hade varit roligt. Mer än något annat planerar jag just nu att 2011 ska bli ett vantår, men jag kommer att fortsätta att lära mig nytt och sticka det jag tycker är roligast, så får jag se vart det leder mig! Gott nytt stickår!

4 kommentarer:

 1. Fina saker du stickat och kul med en sammanfattning på året.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det var kul med en liten sammanfattning. Jag är helt kär i dina nya vantar! Hoppas på många mysiga stickträffar även 2011 :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina saker du har hunnit med! Jag också blivit helt tokig i vantar! det är så kul och så mycket lättare att göra två av än sockar. Om du inte är en van virkare tycker jag verkligen att du ska testa mina. De är busenkla!

  SvaraRadera
 4. Vad mycket fint du har gjort! Coraline ser ju helt underbar ut!

  SvaraRadera