söndag 8 maj 2011

Blåklint i pastellfärger

Sista maskan äntligen avmaskad på projektet som upptagit det mesta av min sticktid den senaste tiden, en teststickning av sjalen Blåklint/Cornflower. Kolla in designerns egna sjal här på Ravelry. Förutom lite garnbrist och velande vid färgval har det varit en rolig stickning från början till slut, lagom blandning av klurigheter och rätstickning. Nu väntar blockning!

DSCN6394

Det var det där med färgvalet, det är så svårt att förutse hur två färger kommer att gå ihop. Förmodligen finns det massor av vackra kombinationer som jag inte ens skulle komma på. Och så föll valet helt oväntat på den här varianten i puderrosa och ljusgrått - pastell??? Moi????? Jag förvånar mig själv genom att vara väldigt förtjust i dess färger, men min första variant var faktiskt lite färgstarkare:

DSCN6346

Och förutom pastelliga nyanser har jag börjat närma mig gula och orange nyanser, som jag tidigare varken gillat eller trott mig passa i. Men tydligen kan jag till och med bli så här glad av orangefärgat garn:

garnsmile
(Bild tagen av Anna)

1 kommentar:

  1. Jag tycker att din pastelliga sjal blev jättefin! Och ja, det var verkligen precis sådär glad du såg ut även under den oranga härvan ;)

    SvaraRadera