fredag 25 november 2011

Vältajmat + en Eldoria-älskare

Lagom till min födelsedag (som var igår) hämtade jag ut två stickiga paket på posten, eller ja, snarare den lokala ICA-affären. Det ena var en födelsedagspresent från mina föräldrar, Bonniers stora bok om stickning, en "stickbibel" som jag har behövt länge. Jag hittade genast flera tekniker jag behöver lära mig, bland annat hur man fållar en kofta på bästa sätt, vilket jag hittade på egna metoder för ganska nyligen.

DSC_0563

Och så två egen-unnade presenter, fina boken Coastal knits, och lika fina tidningen Jane Austen knits. Båda innehåller massor av fina måste-mönster, särskilt Coastal knits, som jag nästan vill sticka mig genom från pärm till pärm. Kanske börjar jag på en basker redan ikväll, i september-klubbgarnet från Nyansera.


(Baskern 'Rustling leaves', bild från https://www.coastalknits.com)


Det finns en till i hemmet som gillar Nyansera-garner. Bubblan lade sig direkt på mina virkade vantar i Nyansera Eldoria, som blev ett mjukt och skönt underlag för hennes lilla kvällslur. Vantarna är för övrigt nu färdigsydda och fästa och pyntade, så bilder kommer snart.

DSC_0558

(Bubblan är förresten en bruntabbymaskad birma och är 1 1/2 år gammal, tror att någon har frågat det och jag har glömt att svara.)

Tillägg: jag köpte Coastal knits och Jane Austen knits från Loop, tidningen finns också hos Pavi yarns som jag har beställt från tidigare. Jag kan inte svara på vad frakten kostade, men det räknas ihop så att man får se det innan man betalar, och ingen tull eftersom dessa affärer ligger i Storbritannien, dvs inom EU.

6 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott :)
  Jane Austen Knits blev jag allt sugen på att beställa hem..

  SvaraRadera
 2. Oj Jane Austen knits blev jag riktigt sugen på eftersom jag både älskar Austens böcker och stickning! Var har du köpt dom? I Sverige eller från utrikes?

  SvaraRadera
 3. Coastal knits är jag jättesugen på. Du får berätta vad du tycker sen. Ser fram emot att se dina projekt.

  SvaraRadera
 4. Hej Camilla!
  Jag var i Malmö i veckan och styrde stegen mot Fröken Garn, som du rekommenderar här på din blogg. Tyvärr var butiken nedlagd, så du kanske ska ta bort länken.
  Jane Austen knits ser spännande ut. Beställde du den direkt från Interweaves hemsida?
  Hälsningar Katharina

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott, härliga presenter du fick! Liksom de övriga är jag oxå sugen på Jane Austen men kan inte hitta info om vad det kostar i frakt, tull? utöver priset för tidningen. Kan du hjälpa mig med det vore jag tacksam. Ha det så gott med din stickning :)

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset!
  Jag beställde Jane Austens knits från Pavi Yarns. Det kostade £12,90 = 141 kr när jag betalade via PayPal.
  Hälsningar
  Katharina

  SvaraRadera