tisdag 31 januari 2012

Vantmånadens slut

Idag är sista dagen i januari och därmed sista dagen i Ravelrys stora vant-KAL. Det jag helst ville hinna med under den var att avsluta ett par vantar från förra året, där det bara fattas en tumme. Tyvärr måste jag nog meddela att jag misslyckats på den punkten, men det har blivit tre färdiga vantpar. Först ut var sjöhästvantarna (mer om dem här):

DSC_0762

Sedan har jag stickat vidare på två olika par, som båda blev klara i veckan som gått. Det ena premiäranvändes idag:

DSC_0674

Jag snodde det enkla rutmönstret från ett mönster jag sett på Ravelry, minns inte vilket, och gjorde en modell som sitter bra på mina händer. Det fina melerade garnet är alpacka från Chili Gredelin, och det ljusa är Visjögarn.

DSC_0680

Det tredje paret (som jag skrev om i förra inlägget) ligger nu och blockas, så jag fick fotografera dem blöta, i all hast, för att ha en chans att vara med i avslutningstävlingen på Ravelry. Jag har faktiskt redan haft tur och vunnit pris, bara genom att vara med i månadens KAL! Det enda man behövde göra för att vara med var att sticka vantar i januari - väldigt bra tävlingskriterier, tycker jag. Priset är förstås ett fint vantmönster!

4 kommentarer:

 1. Åh, vad flitig du är! Fina vantar och i den fantastiska flerfärgsstickningen:-)

  SvaraRadera
 2. Imponerande! Jättefina allihopa :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina vantar allihop. Mina favoriter är de i mitten, enkla och fin färgkombination.

  SvaraRadera
 4. Så duktig du är!!! Alla är fina men de i mitten sticker ut lite extra - det är nog färgkombinationen och mönstret! Härliga!

  SvaraRadera