fredag 15 februari 2013

Vila och kofta

8411463183_f6f880675b_b

År 2013 började för mig med ett besök på akuten på Nyårsdagen. Sedan dess är jag sjukskriven med en avtagande ansiktsförlamning, krånglande sköldkörtel och utmattning som ibland dominerar totalt. Årets första veckor sov jag nästan bort helt och hållet, inte ens någon stickning orkades med, och bloggen har fått vila tillsammans med mig. Nu mår jag bättre, och det syns inte minst på stickningen, som förutom katten Bubblan är min bästa konvalescenskompis.

DSC_1508_2

Mössan längst upp stickade jag mest som en provlapp inför nya koftprojektet, som jag hunnit komma ganska långt med. Det är en Scatness Tunic i shetlandsgarn, och idag var det dags att klippa upp framstycket.

Koftan stickas nerifrån, runt i ett stycke, för att man ska slippa aviga maskor, och slätstickningen går mycket snabbare då. Mitt på gör man extra maskor, en steek, för att kunna klippa upp senare. Jag gjorde en virkad förstärkning innan klippet, eftersom det funkade bra förra gången jag stickade med steek. Så här ser det ut med virkning, precis före klippet:

DSC_1599

Och nu är det klippt, med viss nervositet, trots tidigare lyckosamma försök och shetlandsgarn med inbyggd kardborrseffekt.

DSC_1600

Då återstår avslutning med upplockade maskor och resårstickning runt alla kanter, icord-avmaskning för extra snyggning och att gömma uppklippta steeks bakom ett band som sys på. En hel del efterarbete alltså, och jag har börjat med framsidans högerkant. 

DSC_1611

3 kommentarer:

 1. Wow! Gilla! Krya på dig! Kram

  SvaraRadera
 2. Det var en väldans snygg provlapp (mössa) :-)
  Och koftan blir fantastisk! Jag har testat att sticka en liten större provlapp och klippa (på kurs), men jag kommer säkert att bli nervös den dagen jag ska göra det "på riktigt" så att säga. Jag har en stor sjal jag ska sticka så småningom. Köpte garn och mönster när jag var hos Christel Seyfart på Fanö för några år sedan.

  Det låter väldigt "allvarligt" det du fått och jag hoppas att du blir helt återställd, men kanske kommer det att ta tid. Antar att nu när du orkar så är stickning jättebra för då skingras tankarna av det jobbiga och kissekatt tröstar dig också. Djur är otroliga på att känna in när man inte mår bra.

  Mången kramar till dig//Gun

  SvaraRadera
 3. Usch vad jobbigt du måste ha haft! Hoppas att det bara blir bättre nu! Väldigt fin kofta och jag förstår att det var nervigt att klippa i den! Men man blir ju så stolt när det blir bra efteråt

  SvaraRadera