söndag 5 maj 2013

Hur har helgen varit?

DSC_0080_2

Min helg har bara bestått av ledighet och vårväder. Igår var jag på en loppis, som visade sig vara större än vad jag hade väntat mig. Och billigare. Tyvärr var det så mycket folk att det var svårt att se alla saker, men jag hade nog ändå inte orkat med att titta på mer. Jag fick med mig en stor hög handarbetstidningar från början av 90-talet, så många jag kunde bära för 20 kronor. Nostalgiskt att minnas tiden när storskjorta var ett vardagsbegrepp och när det nya, spännande materialet fleece introducerades.

DSC_0079_2
(Underlaget är en blommig kjol jag fick för 5 kronor!)

Pysseltipsen innehåller guldspray, slipade glasbitar, pärlor och stora smycken, i kontrast till dagens shabby chic med juteväv, paketsnöre och allt som är rustikt. Jag kan redan tröttna på inredningsreportage där vad som helst som är gammalt och slitet kan användas som prydnadsföremål, så jag inser att det kommer att se än mer extremt ut för den som hittar gamla tidningar på loppis om tjugo år.

DSC_0085_2

På mina stickor i helgen finns fortfarande slätstickade strumpor, och så detta evighetsprojekt. Patentstickning på stora stickor med 800 meter spetsgarn, som på slutet sätts ihop till en lång halstub. Behaglig slöstickning, men jag räknar inte med att den blir färdig i år, trots det härliga garnet i rostfärger och lila nyanser (Nyansera Nornir). Mönstret är från Ysolda och heter Barley sugar.

Slutligen har jag hunnit med att se det tredje avsnittet av The Great British Sewing Bee, som alla sömnadsintresserade måste se! Jättekul koncept, och om man sett Hela Sverige/England bakar känner man igen sig, men här ägnar sig tävlingsdeltagarna förstås åt att sy. De får olika utmaningar och mönster att ta sig genom, och till skillnad från till exempel Project runway (som jag också gillar) är det här på en amatörmässig hemmanivå, men en hög sådan, om ni förstår. Hur som helst måste ni titta, det finns här på Youtube. Nu har jag tyvärr bara ett enda avsnitt kvar att se, men en ny omgång har utlovats, och dessutom hoppas jag att svensk tv kopierar även detta koncept.

Vad har din helg innehållit?

7 kommentarer:

 1. 60 års kalas, koblajja och barn som säger, jag älskar dig mamma. Sticke, tvätt och en söndag med febrig flicka.

  Jättekul med en billig loppis!!!

  Fin färg på ditt garn med, lila är en personlig favorit (-;

  SvaraRadera
 2. Lördagen: besök i nya huset (ja, vi flyttar 6 juli!) och sen besök hos m&p i Våxtorp där vi åt tårta i förskott och blev bjudna på grillat. Söndag: lite packning&sortering bland saker, och grillat igen!

  SvaraRadera
 3. Lördagen: besök i nya huset (ja, vi flyttar 6 juli!) och sen besök hos m&p i Våxtorp där vi åt tårta i förskott och blev bjudna på grillat. Söndag: lite packning&sortering bland saker, och grillat igen!

  SvaraRadera
 4. Å, härligt med loppis! Min helg har inte innehållit vare sig loppis eller stickning, men har däremot testat botanfikan, som var mycket bra :)

  SvaraRadera
 5. Nu är jag fast i syprogrammet. Jättekul och intressant och konceptet funkar ju jättebra till syutmaningar!

  SvaraRadera
 6. Mest stickning och häng med barnbarnet har det blivit. Kul att du gillade färgen!

  SvaraRadera
 7. Oj, vilken hemsk tid att vara nostalgisk till!
  Jag har också varit på loppis i helgen, fast köpte inget och så har jag bakat massor av kakor och bjudit till fika.

  SvaraRadera