måndag 14 oktober 2013

En ny kofta

Det blir inte så många nya stickningar, och det är inte på grund av bristande inspiration. Som vanligt är nätet och bokhyllan överfulla av projekt som vill bli stickade, och garn fattas inte heller. Det är tröskelfasen som är lite jobbig just nu: bestämma garn och mönster, göra eventuell provlapp, välja storlek på stickorna och komma igång. Lösningen är förstås ett större projekt, och den här koftan, Parure, blev jag väldigt sugen på när senaste Twist collective kom ut.

DSC_0508_2

Rauma finullgarn borde kunna passa, tänkte jag, och första provlappen prickade stickfastheten perfekt. Ett tydligt tecken, eller hur? Det blev en tur till Helylle för att införskaffa mer Rauma, och jag valde en honungs-guldgul nyans som bakgrundsfärg och en svart-blå-grå som kontrast. Mönstret innefattar tvåfärgad mosstickning, som tydligen är ett bra tillfälle att lära sig sticka med ett garn i varje hand. Efter en kort introduktionshjälp har jag kommit igång med det, sakta men säkert, och det är kul (men lååångsamt...) att kasta garn på engelskt vis!

3 kommentarer:

 1. Ser fint ut med din koftbörjan. Och den nya tekniken får du visa, ska bli kul att se nån som kan live!

  SvaraRadera
 2. Verkligen dina färger du har valt! Vilka underbara ärmmuddar det var på den koftan. Tusen tack för ett nytt ställe för mig att sitta och titta på fint, jag har inte gett mig in i den engelska världen med stickning än - jag måste ta mig mod till det snart!!!

  Lycka till med din kofta o den engelska beskrivningen - den kommer bli kanon!

  SvaraRadera
 3. Hade inte hört talas om Twist Collective förut. Tack för tipset! Där fanns ju väldigt mycket fint man ville sticka ... Ewa

  SvaraRadera