måndag 26 oktober 2009

Strumpstickans lov

Strumpstickorna har äntligen besegrats! Eller, rättare sagt: de små ”stegarna”, hålen i mellanrummen har besegrats, efter en tålmodig kamp från min sida. Strumpstickorna är ju alls inga fiender som ska besegras, utan mycket goda vänner att ha, om man, liksom jag, saknar både talang och intresse för att sy fina sömmar. Problemet har varit att istället för fula sömmar har jag fått små hål i skarvarna mellan strumpstickorna, men nu är de äntligen – i stort sett – borta. Efter lång tids bekantskap med strumpstickorna. Jag började för ungefär ett år sedan med ett par benvärmare, vilket innebar tjockt garn, stora stickor och inget mönster, bara en lång tub av resårstickning. Det var tillräckligt krångligt ändå att få ihop denna lilla spindel med spetsar åt alla håll till en cirkel och sedan hålla den på ett någorlunda bekvämt sätt och sticka. Efter några fler projekt kändes det ganska bekvämt och obesvärat, men hålen, stegarna längs hela mina första vantar på fyra ställen, var frustrerande. Det var omöjligt att bli riktigt nöjd med något som var stickat på strumpstickor. Men nu är alltså dessa hål borta, och därför gör jag denna långa, glädjefyllda utläggning om strumpstickan, som kommer att bli ännu mer flitigt använd nu!

Avslutar med bilder på ett av de projekt som jag har använt dessa förträffliga stickor till, min Rose Red som blev klar i helgen:

12 kommentarer:

 1. Hurra för att strumsticksanvändandet känns bra nu! Och vad fin din Rose Red blev!

  SvaraRadera
 2. Ja visst blir man bra vänner efter ett tag. Vad är det man säger, trägen vinner. :-)

  Jättefin Rose Red! Passar kanon på dig.

  SvaraRadera
 3. Fin Rose red du stickat. Jag vill också sticka en....

  SvaraRadera
 4. Klarade du det mönstret är du en säker vinnare

  SvaraRadera
 5. Kul att hitta nya bloggar!
  Hål i skarvarna mellan strumpstickorna har jag fixat, men jag skulle nog inte säga att jag är helbundis med strumpstickor än, även om jag hållit på ett tag...
  Superfin Rose red, är sugen på att sticka en sån!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fin basker, den är ju finare stickad än den på mönstret.

  SvaraRadera
 7. Hej Camilla! Hittade din blogg när jag letade just efter problemlösning med 'stegar' i strumpsticks-hörnen. Gjorde du något särskilt eller var det 'övning ger färdighet'?

  SvaraRadera
 8. Gud vilket fint mönster!

  SvaraRadera
 9. Tack för alla fina kommentarer om min Rose Red, jag tycker att den blev lite för stor, tyvärr, och den töjer sig. Får se hur jag gör.

  Stickiga Lotta: För mig var det bara övning, övning, övning, har stickat mycket med strumpstickor. Förstås hjälper det att försöka dra åt maskorna närmst skarven, men det tycker jag att jag gjorde redan för början. Och så har jag märkt att vissa garner är lättare än andra, Malabrigo worsted som jag använde här till exempel. Lycka till, hoppas du snart blir kompis med de små rackarna!

  SvaraRadera
 10. Va fin! O i min älsklingsfärg....mmmm....

  SvaraRadera
 11. Hej. Hittade dig när jag googlade om just detta problemet med de fula skarvarna. Jag är nybörjare på strumpstickor så just nu känns det hopplöst. Men nu vet jag att det finns hopp iallafall :)
  Tack så mycket.
  Mvh Åsa

  SvaraRadera