torsdag 22 oktober 2009

Nyansera i kubik


Denna vackra härva har nu blivit nystad och påbörjad, efter några månaders väntan på att matchas med rätt mönster. Jenny från Nyansera har designat ett mönster baserat på Laminaria, och därför blir det nu ett nyansera-mönster stickat i nyansera-garn. Hennes sjal ser fantastiskt fin ut (se Jennys blogg), med laminaria-blommorna som dominerar, och förstås måste jag försöka mig på detta nyskapade mönster. Garnet heter Nimbus och består av 80 % merino och 20 % silke. Inte helt lätt att gå över från tjockare vintergarner till detta underbart skira garn, men efter några varv känns det lätt och jag vill bara sticka tunna sjalar igen! Jag drabbades av första sjal-febern i somras och började med spetsmönster, som jag fortfarande håller på att utforska i alla former och tjocklekar. I detta mönster, som kanske ska heta Echo flowers, får jag tillfälle att åter bekanta mig med estniska ”stjärnor” och vi kommer nu ganska väl överens. Jag hade lite svårt för dem när jag gjorde Laminaria, men nu tror jag att jag har hittat tekniken. Jag slänger in en första bild, även om den än så länge inte ser mycket ut för världen, lyckades inte sträcka ut den ordentligt.

Jag bara älskar den hallonröda färgen, den kommer att bli perfekt att bära under sommaren. Samtidigt försöker jag avsluta en del av alla de projekt jag har som är nästan, nästan klara. Min Rose Red såg till exempel ut så här i förmiddags:

Nu har jag stickat på den lite till, så hoppas kunna avsluta den i dagarna, spännande att se om storleken blir bra!

2 kommentarer:

  1. Härligt att hitta en ny inspirerande blogg.
    Din sjal blir nog jätte fin och visst är det kul att sticka spets sjalar.

    SvaraRadera
  2. Roligt att du gillar min blogg, tack! Jag har tittat in på din också några gånger. Fin Travelling woman du har gjort, jag har tänkt sticka en i julklapp till min syster.

    SvaraRadera