torsdag 5 november 2009

Inspiration?

DSCN1751
Det blev en ugglemössa under förmiddagen. Den har länge varit planerad och har nu legat påbörjad i en vecka. Dags att göra klart! Jag blev inte helt nöjd med formen, tycker det är svårt med mössor, men jag är hyfsat nöjd. Och den känns varm och skön, vilket kan behövas i vinterkylan. Den är stickad i Heaven’s hand, vilket är ganska tjockt, så jag fick göra barnstorleken med färre ugglor. Förra årets misslyckade mössor samt deras död och uppståndelse har jag skrivit om tidigare. Min sambos blev en lyckad Jacques Costeau, och garnet från slakten av min fjolårskatastrof har börjat återuppstå i form av vantar. Hoppas att de också ska värma i vinterkylan. Jag har utgått från detta mönster, men ändrat det mesta, till exempel gjort två flätor istället för en och färre maskor eftersom garnet är så tjockt. Det är Eskimo print, och jag tycker att det blir ganska bra, även om denna bild inte blev så bra:
DSCN1739
Jag har inte haft så mycket stickinspiration under veckan, och då är det bra med lite småprojekt. För att höja inspirationsnivån och sticklusten gick jag in i en pressaffär igår, och eftersom man kunde få en gratis (äldre) tidning på köpet när man köpte en ny fick jag två stickmagasin med mig hem. I ett av dem fick jag bland annat tips om den här bloggen. Jag har nyligen sett filmen där denna bloggerska funnit sin inspiration, Julie och Julia, en söt film som jag kan rekommendera. En kvinna som inte finner så mycket inspiration i sitt liv, med ett deprimerande jobb och en trist lägenhet, bestämmer sig för att under ett år prova alla recept i sin matförebilds (den amerikanska matlagningsikonen Julia Child) kokbok, en tegelsten med franska klassiker och mycket matlagning från grunden. Så vardagskvällarna ägnas sedan åt att koka levande humrar och att fördjupa sig i konsten att stycka en anka, medan allt dokumenteras i en blogg. Eftersom jag stickbloggar funderade jag förstås kring om det går att genomföra något liknande med stickning. Svårt, tänkte jag, men en kvinna i Minnesota slogs inte bara av samma tanke utan jobbar nu mycket intensivt för att genomföra den. Jag tror att hon har en femårsplan för det hela…. Imponerande, tycker jag, och jag är nyfiken på hur det ska gå.

Inspiration kan således komma från många olika håll, jag hoppas att ni vill dela några tankar kring er inspiration!

2 kommentarer:

  1. Gillar uggle projektet starkt! Färgen har en härlig brun färg. Du utvecklas hela tiden som stickerska, man märker att svårighetsgraden i dina projekt ökar men det verkar inte ställa till med några problem.

    SvaraRadera
  2. Kul att du tycker det! Ja, jag är ju inte typen som nöjer mig med det jag kan, måste ha nya utmaningar hela tiden. Och när man är så här ny på stickning finns det massor att välja på!

    SvaraRadera