måndag 1 mars 2010

Diamanter på halsen

DSCN2559
DSCN2560
DSCN2582
DSCN2587

Jag har stickat klart min halsduk med diamantmönster från "The haapsalu shawl", och fotograferat den medan snön smälter. Garnet är januarigarnet från Nyanseras sockgarnklubb, Bijou. Jag ligger efter, vet ännu inte vad februarigarnet ska bli och marsgarnet är på gång.

Samtidigt har Ravelympiaden avslutats, men mina olympiska sockor är ganska långt från avslutade. Istället har jag snabbt bytt gren och OS-stickat en mössa. Men jag har slagit mitt personbästa med råge, har kommit förbi hälen på socka nummer ett utan andra bekymmer än leda och sjukdom. Garnet har hela tiden viskat till mig att det vill bli något annat än sockor. Inte blir det bättre av att jag blev sjuk samtidigt som jag försökte bli förförd av sockstickningen, så nu blir jag mest illamående när jag tittar åt mitt misslyckade projekt. Jag är helt enkelt ingen sockstickerska, jag har insett det, jag köper hellre än tillverkar. Titta här så söta sockor man kan skaffa på Lindex, snabbt och billigt:

DSCN2554

Detta inköp gjorde mig lyckligare än min sockstickning. Inte behöver jag bli någon sockstickerska heller, men eftersom många verkar tycka det är så roligt ville jag försöka finna charmen med sockor. Och när jag ser mönster till snygga sockor hade det varit bra att ha lite baskunskaper i sockstickning för att inte bli avskräckt redan vid mönsterläsningen. Så något sockmönster kommer säkert att locka mig någon gång i framtiden, och till dess överväger jag att sticka klart sockan - det är trots allt inte så mycket kvar och det hade varit kul för foten att prova något egenstickat för omväxlings skull. Jag får se om jag hinner innan garnet övertalar mig att repa upp och göra någonting annat...

3 kommentarer:

  1. hahaha, ditt inlägg fick mig att skratta. Och jag känner så igen mig. Jag är inte heller någon sockstickerska (pekar lite rodnande på högen med 3 olika halvstickade 1:a strumpor). Vi är istället stolta sjalstickerskor. Sjalen ser underbar ut! Härligt komponerat.

    SvaraRadera
  2. hahaha, du får även mig att skratta. Fast ge inte upp sockstickandet helt (säger jag som fortfarande har en och en halv knästrumpa liggande i skämshögen...).
    Och så jättejättefin scarfen blev! Såna garner är ju, som vi konstaterat, för fina att ha på fötterna, oavsett hur mycket man gillar sockstickning ;)

    SvaraRadera