söndag 4 april 2010

Smocking hell,...

...min Coraline börjar anta formen av en kofta nu. Ja, jag måste få använda denna svordom på knittish, fast i positiv bemärkelse, jag befinner mig inte alls i smocking hell. Blocking hell har jag väl besökt några gånger, men smocking kommer jag hittills väl överens med. Tidskrävande och pilligt men trevligt. Så här blir det:

DSCN2823

Den stickas nerifrån och upp, så det här är början på oket, och till höger raglanminskningar vid vänster ärm. Jag börjar redan tänka på hur tråkigt det blir att fixa till de små delarna som måste sys ihop, så tur att den till största delen stickas ihop. Sedan jag stickade ihop den är det ett stort (men mjukt) åbäke att ha i knät att sticka på - jag tar inte direkt fram den för att sticka ett varv eller två.

1 kommentar:

  1. Framme vid den roliga delen av koftan alltså, när det händer lite mer. Tur att den stickas nerifrån och upp, så att det roliga kommer på slutet!
    Ser fram emot att få se den färdig snart! Överlag kul att nån gör nåt lite mer koncentrerat så det blir färdigt, till skillnad från mig själv... ;)

    SvaraRadera