tisdag 9 november 2010

Färg

Det enda som blir stickat hemma hos mig just nu är sådant som går i flera färger. Kanske en uppvärmning inför de färgexplosioner jag förväntar mig i helgen, då jag ska på seminarium om yllebroderi? Ett av mina stickade färgprojekt är en nästan färdig mössa i rött, brunt, vitt och grönt:

DSCN4708

Mönstret är från Designer Knitting, mössan blev dock lite för stor med mina restgarner. Först försökte jag sälja in den till sambon istället, men det gick inte så bra - han fick för starka 70-talsvibbar av färgerna och mönstret. Nu har jag tagit bort en del repetitioner så att den förhoppningsvis ska passa mitt huvud, som inte har någonting emot lite 70-tal!

DSCN4719

Han ska få ett par vantar i blått och vitt istället, mitt egenkomponerade mönster som mest består av hopplockade delar från min stora inspirationsbok för vantar, Folk knitting in Estonia. Nu har jag tyvärr stickat lite fel på första vanten och måste backa några varv, och trots att jag är uppe i vanttoppen och varven är pyttesmå blir det framskjutet, sådär som en tråkig uppgift ofta blir...

4 kommentarer:

  1. Vilken fin mössa! Vilket jobb!

    SvaraRadera
  2. koolt med egen mönstrade vantar, en annan har massa ufon som jag måste få klara innan jag får leka med mönster !

    SvaraRadera
  3. Så snygg mössan är! Och jag får faktiskt inte alls några 70-talsvibbar. Den är BARA fin :)

    SvaraRadera