fredag 4 februari 2011

Garnfrossa

DSCN5490

Efter ett besök hos Helylle igår har garnförrådet fått en rejäl påfyllning. Det är framför allt ett stort utbud av Rauma-garner som lockar mig dit, men förstås också trevligt stickcafé. Dessutom passade jag på att plocka lite i det välsorterade Garnstudio-utbudet, inklusive nya reagarnet Andes som känns tjockt och fluffigt.

Man kunde också beskåda dessa två vackra stjärnhopar:

DSCN5496

Jag skulle hemskt gärna ha en sådan fin sjal, men är inte särskilt sugen på att sticka en. Hos mig skulle det nog bli ett evighetsprojekt som aldrig blev klart.

Nu behöver jag verkligen sortera i garnförrådet, men hur sorterar man egentligen garnerna bäst? Jag har försökt med en uppdelning i tjocklek tidigare och har nu funderingar på att gå efter fabrikat istället. Hur som helst blir det nog inte gjort idag, jag måste nog sätta stickorna i något av de nya garnerna!

4 kommentarer:

 1. Förstår att du vill börja på nåt av det nya fina!
  Svår fråga det där med hur man ska sortera garner, jag tror det kan vara en bra idé att ha dem fabrikatsvis när man har tillräcklig koll på vad man har! Blev nästan lite inspirerad till att sortera själv, men ikväll är det definitivt soffan som gäller :)

  SvaraRadera
 2. Härliga färger på de nya garn-nystanen :)

  SvaraRadera
 3. Jag har sorterat efter färg. Det inspirerar mig otroligt mycket! Kolla en bild här.

  SvaraRadera
 4. Hi,hi... här är en till som har köpt samma garn som du, två plastkassar fulla. Jag ska ha det till att sticka vantar med.

  SvaraRadera