onsdag 28 mars 2012

Om ett klipp

DSC_0961_2

Ingen provlapp i världen hade kunnat förbereda mig tillräckligt för att klippa upp min fina fårfilt. Visst fungerade det perfekt när jag testade i mindre skala, men det kändes ändå jobbigt att sätta saxen i min stickning. Fick förbereda mig först på att saxen fick ligga nära filten, och till och med den.

Sedan fick jag lite perspektiv och självinsikt och skärpte mig - det är ju bara att klippa långsamt och försiktigt, så man har koll på vad man gör. Men nej, mina nerver var ändå för klena för extremsporten stickning med steeks, oavsett vad jag försökte intala mig. Det var med darrande hand och hög puls jag klippte vidare.

DSC_0963_2
DSC_0968_2

Och vilken härlig känsla att få veckla ut min fina filt! Ännu mer fin när den blivit av med tubformen! Den virkade kanten (som det blev eftersom jag förstärkte min steek med virkning) ser riktigt prydlig ut. Plötsligt förstår jag de förslag jag läst om återhämtning efter steek-klippning, såsom att lägga sig ner i ett mörkt rum och att ta ett glas vin. Själv vek jag ihop min fina filt och gömde den i garderoben - jag behöver några dagars återhämtning innan jag stickar vidare på den.

DSC_0970_2

10 kommentarer:

 1. Åhh, vad fint det kommer att bli!
  Jag förstår att klippande var en pers. Jag har aldrig klippt i något stort, och även om jag gjort det i liten skala och vet att det fungerar så skulle jag också ha varit fasligt nervös.

  SvaraRadera
 2. Underbart fin filt! Beundrar ditt mod att klippa:)

  SvaraRadera
 3. Så snyggt stickat! Vilket fantastiskt arbete! / Annika

  SvaraRadera
 4. Håller med! :) Så snyggt!

  SvaraRadera
 5. helt tokigt så tjusig den blev!

  SvaraRadera
 6. Jag är så otroligt imponerad över din prestation och resultatet ser ju jättefint ut!!

  SvaraRadera
 7. Haha, så roligt att saxen liksom långsamt fick närma sig för att vänja dig vid tanken att klippa! Fint blir det och hoppas du återhämtar dig snart ;)

  SvaraRadera
 8. Den ser ju helt fantastisk ut. Vilket jämnt och fint arbete du gjort

  SvaraRadera
 9. Så fin den blev. Tack för en trevlig stickstund igår.

  SvaraRadera
 10. Men, så vacker! Jag vet precis hur läskigt det där känns! :)

  SvaraRadera