söndag 11 mars 2012

UFO-stickning

Det känns bra att göra klart en kofta och kunna använda den, och det är väl därför jag har fått lust att plocka fram någonting halvfärdigt från botten av ufo-korgen. Där låg min Mountain View cardigan som jag inte stickat på sedan... ja, jag minns inte när. Jag minns inte heller varför jag tappade intresset, men nu tycker jag att den är riktigt rolig att sticka på.

DSCN6954

Nu har jag påbörjat den sista ärmen. Garnet räcker, den verkar bli bra i storleken och allt är frid och fröjd. Hur jag ska lyckas med monteringen sedan förblir oklart, men jag har i alla fall stickat ihop bakstycket och framstycken upp till ärmhålsminskningarna, och det mesta av ärmarna stickade jag också runt. Baksidan och muddarna har ett spetsmönster, här är den bästa bilden jag lyckades få på baksidan:

DSCN6958

Förutom koftstickning har jag mitt lära-sy-projekt, och igår lyckades jag få ihop en stickprojekt-väska enligt den här beskrivningen. Lite snett här och där, men lärorikt, och tygerna hittade jag i secondhand-affärer, så priset blev runt 10 kronor. Mer pengar över till att köpa garn alltså, men nu är den faktiskt fylld med vackert presentgarn.

DSC_0879
DSC_0880

2 kommentarer:

  1. Hej Camilla! Tack för din kommentar i min blogg. Jag har varit inne på http://www.minanamnband.se/ Tycker att det verkar vara ett bra ställe att beställa ifrån. Har dock inte testat än. Hoppas att det kan vara till någon hjälp? Mvh Annika

    SvaraRadera
  2. Håll ut med din kofta! Jag har stickat denna modell och det är ett av mina favoritplagg som jag även får massor av komplimanger för. Nu har jag en till på G, i ett jätteläckert garn i cashmere/silke/ull/jak.

    SvaraRadera