tisdag 12 november 2013

Famous Last Words

Jag måste ju delta i tävlingen som Knitmore Girls har om Famous Last Words - alltså om sådant som man hävdat att man aldrig skulle ägna sig åt eftersom det verkar urtråkigt och meningslöst, men nu måste erkänna att man faktiskt gillar skarpt.

DSC_1073_2

För jag skulle aldrig kunna tänka mig att färga garn. Så krångligt och tidsgrävande, och dessutom finns det ju mer garn i vackra garner att tillgå än jag någonsin behöver, så vad skulle poängen vara? Ja, sedan träffade jag dessa små gynnare, som jag tror är blodspindlingar med förmågan att färga garn vackert rött. Ett kit är införskaffat med betningsmedel, garn, instruktionsbok och jättegryta, och källaren på landet har förvandlats till torkstuga för färgningsväxter och svampar. Så kan det gå.

DSC_0533_2

Handsömnad är också någonting jag har undvikit till varje pris, men så sydde jag band i min kofta för hand och tyckte det var riktigt kul. Nu har jag sytt en kjol, som jag helt utan yttre tvång valde att fålla för hand. En vid kjol, kan jag tillägga, så fållen var ganska lång.

Hur kan man ändra sig så plötsligt, och, framför allt, vad kommer härnäst? Träslöjd? Ormuppfödning?

Har du några liknande ord du har fått äta upp?

3 kommentarer:

 1. Haha, jamen visst är det väl ändå härligt att man kan ändra sig. De där svamparna ser ju väldigt spännande ut!!

  SvaraRadera
 2. Fin färg på svamparna. Hur ser garnet ut då? :)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle aldrig karda. Men nu har jag då åtminstone testat ;-)
  Får se hur det går med orden - jag ska inte väva mattor.

  Växtfärgning är kul - gick kurs i somras. Svampfärgning verkar också spännande. Principen är väl densamma så det är väl till att köpa en bok och testa på gården i norr.

  SvaraRadera