torsdag 17 december 2009

Vantar (igen) och en kofta

Eftersom mina Cotton Reel mittens nu är klara kommer här detaljbilder på dem:

DSCN2126
DSCN2123
DSCN2118
DSCN2124
DSCN2130
DSCN2128

Och mer tvåfärgsstickat lär det bli framöver!

Just nu pågår istället planering inför min allra första kofta. Jag har länge planerat och valt garn till February lady sweater, men när jag nu skulle köpa garn för mina födelsedagspengar fanns det en liten hake: jag hade ingen lust alls att sticka en FLS. Jag vill göra en Coraline istället! Så nu har jag mätt, räknat och garnshoppat:

DSCN2040
DSCN2099

Debbie Bliss Baby Cashmerino blev det, inköpt hos Fröken Garn. I min iver efter garninköpet passade jag på att sticka en provlapp, som jag idag har blockat. Fler provlappar verkar behövas, stickfastheten ser inte ut att vara i närheten av vare sig mönstret eller vad som påstås på garnetiketten. Jag är också lite avskräckt av inledningen på mönstret: provisionally cast on 226 sts. Provisional cast on har jag tidigare bara gjort på sjalar, och då rör det ju sig om betydligt färre maskor (typ tre), som dessutom inte syns så tydligt.

Dessa hinder av tråkighet måste jag alltså övervinna för att nå målet: en alldeles egenstickad kofta!

1 kommentar:

  1. Vantarna blev verkligen fina, inte dåligt gjort första gången.Kanske har du nytta av denna länk med hur man gör Provisionalcast on
    http://www.knittinghelp.com/videos/cast-on.
    Lycka till med Coraline!!

    SvaraRadera