söndag 2 maj 2010

WIP nr 1 - avklarat!

Jag har bestämt mig för att avsluta tre WIPs innan jag börjar på nya projekt. Entusiasmen för att äntligen få avsluta tre stickningar som jag faktiskt gillar varade i några timmar. Sedan började jag fundera på att fuska lite, men hittills har jag hållit mig på banan. Därför kan jag nu stolt presentera avslutat WIP nummer ett!

DSCN0003_01

DSCN3036

DSCN3033

En sjal förstås! Den började som en slätstickad sjal enligt mönstret till Ishbel, och efter många olika tankar om avslutningen kom jag på idén att använda näckrosmönstret, en favorit ur The Haapsalu shawl. Så blev det, och jag är jättenöjd med resultatet.

Jag ska lägga ut mer detaljer om hur jag gjorde på Ravelry, där jag förresten heter Lilja2. Min sjal är stickad i Nyansera Halo 4ply, bara någon enstaka meter blev över. Jag är speciellt nöjd med kombinationen av garn och mönster, garnets vackra nyanser kommer verkligen till sin rätt med mycket slätstickning.

3 kommentarer:

  1. Jättefin! Jag tycker mig känna igen marsgarnet. Mitt ligger fortfarande och väntar på lämpligt projekt.

    SvaraRadera
  2. Jag blev entusiastisk redan när jag hörde din idé till sjalen, och jag kan bara säga att den verkligen är fantastisk nu när den är färdig! (Och jo, det kan hända att jag "lånar" ditt mönster om det är ok...)

    SvaraRadera
  3. Den är verkligen jättejättefin!! Kan inte bestämma mig om jag gillar mönstret eller garnet mest, kombinationen är svårslagen! :)

    SvaraRadera