onsdag 2 juni 2010

Senaste sockförsöket

Ja, kanske finns det någon bloggläsare som minns mina enträgna försök att sticka sockor? Jag har velat finna den omtalade sockstickningsglädjen, vilket har lett till flera påbörjade sockor. Harmonin har dock inte infunnit sig och inga sockor har blivit klara. Förrän nu, för skam den som ger sig! Jag har stickat ett par Show-off Stranded socks, och det har till min förvåning varit en riktigt trevlig stickning. Här är de så, mina första sockor:

DSCN3208

Garnet är Posh Yarn Daisy. De är lite stora, så de får bli varma utanpå-sockor i vinter. Hur har jag då lyckats uppnå sock-nirvana? Jag har nog insett att min smak vad gäller sockor är ganska smal. Framöver ska jag hålla mig borta från sockgarn med för många färger. Spetsmönster ska också undvikas. Och mitt allra första misstag var nog att välja ett alltför enkelt mönster, eftersom jag är socknybörjare, men ett slätstickat sockskaft lär aldrig bli färdigstickat av mig. Som tur är verkar det finnas gott om garner och mönster som kan motsvara mina önskemål, så mer sockstickning lär det bli!

3 kommentarer:

 1. Sockarna är jättefina!
  Garn och mönster har stor betydelse när det gäller sockstickning för mig också. Men jag älskar sticka spets sockar..Tycker det är perfekt sommarstickning :-)

  SvaraRadera
 2. Vilka insikter du gjort! Grattis :)

  SvaraRadera
 3. är inte helt såld på färgen! men så är jag ju färgblind också...

  /

  SvaraRadera