tisdag 10 januari 2012

Vantar i januari

Liksom under 2011 blir vanttokarna på Ravelry ännu mer vanttokiga i januari. Härligt med nördiga vantdiskussioner tycker jag, och förstås ger jag mig i kast med några vantar. Jag har en tumme kvar på mina Caller Herrin-vantar, som ska matcha mössan, så jag ska försöka se till att avsluta dem under januari. Och så har jag lovat systersönerna varsitt par, och det första är nu nästan klart.

DSC_0751
DSC_0753

Dessa håller jag på att sticka till mig själv, ett improviserat mönster med ett fint, multifärgat alpackagarn från Chili Gredelin. Jag har också skaffat en ny estnisk bok med traditionella vantmönster, och den kan jag verkligen rekommendera. Det gör ingenting att man inte förstår så många ord, eftersom det mesta är diagram, och det finns hur många som helst som jag vill sticka. Boken heter Eesti kindakirjad och jag köpte den här - 147 kronor inklusive frakt från Estland.

Så med all denna inspiration är det inte svårt att satsa på 12 vantar under 2012, trots att det gick åt skogen med 11 under 2011. Därför kör jag nu en annan taktik, att inleda året med att producera vantar, vantar, vantar. Har ju insett att produktionen dalar ganska drastiskt under sommaren.

8 kommentarer:

 1. Oh, den där boken från Estland är jag verkligen sugen på. Har rötter där så vore kul att lära sig :)

  SvaraRadera
 2. Ursnygga vantar! Ser verkligen jämnt och fint ut och jag gillar färgerna starkt.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina färger och ett så härligt mönster!!! Vackert! Jag kan hejja på dig tills du har nått ditt mål med 12 vantar i år om du vill (-:

  SvaraRadera
 4. Jaa, vad roligt! Victor & Filip brukar inte uppskatta gåvor åt klädhållet.... men de ser fram emot vantarna och frågar om jag fått något nytt mail om hur det går :-)
  Tack för bra present!

  //Maria

  SvaraRadera
 5. Ja jag menade ju inte vantarna då med det sista, utan födelsedagsmailet idag, men det förstod du antar jag :-)

  SvaraRadera
 6. Ruskigt snyggt, rent ut sagt!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina vantar! Allt som du stickar är ju jättefint, i fina färger och vackra garner! Tack för tipset på boken! Den kommer nog att landa hemma hos mig med :) Man kan aldrig ha för många stickböcker!

  SvaraRadera
 8. Så fina vantar! Men ett par i månaden det hinner du nog med!/ Annika

  SvaraRadera